Nyttig fakta om mobilt bredbånd

mobilt bredbånd

Når folk hører ordet mobilt bredbånd, går de umiddelbart til den konklusjonen at det er en internettforbindelse for mobiltelefoner. Det har de er delvis rett i. På grunn av de mange funnene og innovasjonene som har foregått med mobilt internettforbindelse i de siste årene, har internettleverandører kommet opp med mange måter på hvordan folk kan bruke internett via laptop eller mobiltelefon.

mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd i en bærbar datamaskin

Leverandører har kommet opp ikke bare med ideen om å bruke en Internett-tilkobling via mobiltelefoner, men til bærbare datamaskiner også. De har kommet opp med SIM-kort, standard og premium dongles, og MiFi. Disse enhetene kan koble til bærbare brukere via internett via mobilt bredbånd, noe som er litt tvilsomt siden det kalles «mobilt bredbånd». Men likevel gir det til de samme resultatene – en internettforbindelse hvor som helst du går og når som helst du vil.

Alternativer for mobilt bredbåndsutstyr

SIM-kort – Akkurat som i en SIM-avtale, tilbyr en tilkobling som bruker et SIM-kort en rekke priser som passer til brukerens individuelle behov. De kan få internettforbindelse i bærbare pcer eller mobiltelefon for så lite som 100kr i måneden. Dette gjelder ikke bare laptop og mobiltelefon, men også iPad.

Et annet alternativ er standard og premium dongle. En dongle fungerer som en flash-stasjon, men den eneste forskjellen er at den gir data i stedet for å lagre noen i den. En standard dongle kan brukes hvor som helst og når som helst brukeren vil ha en internettforbindelse til sin PC, iPad eller mobiltelefon. Mens premium donglen trenger bare en svivel på hodet for å få en bedre internettforbindelse. Med disse enhetene kan internettbrukere nyte Internett-tilkobling når de vil.

Den mest beundringsverdige enheten for en slik tilkobling er Mi-Fi. Med denne enheten kan du koble til så mange som 5 enheter via en WI-FI-tilkobling.  Dette sparer også tid og penger, siden folk bare kan koble til Mi-Fi når de vil koble seg til Internett uten å måtte lete etter nærmeste et sted som tilbyr gratis WIFI hotspot.

Mobil bredbåndsutstyr inkluderer også et trådløst bredbånd, som gjør at brukerne hart bredbåndssignal hvor som helst de går og kan koble seg til det via en trådløs tilkobling. Det er også en booster som gjør at brukerne kan oppgradere sitt system. Disse boosters vil hjelpe dem med å få en bedre internettforbindelse.

Noen tilbydere tilbyr også månedlige avtaler og andre avtaler med hensyn til telefon- eller SIM-bruk, du finner de billigste mobilt bredbånd avtaler på forbrukeretaten.no. Folk kan velge mobiltelefonen de vil bruke med sitt mobilt bredbånd, og de får også muligheten til å velge en avtale som vil hjelpe dem med å spare penger.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *