Strømpriser – spar strøm og penger

Betaling av strømregninger i moderne tid kan enormt påvirke familiens samlede budsjett og elektrisitet er trolig den høyeste bidragsyteren i dette tilfellet. Det er litt irriterende å se så mye av inntektene dine gå til å betale for høye strømpriser. Vi tror vanligvis at sparing av elektrisitet ville kreve at vi skulle gi opp noen vanlige livskvaliteter. Men dette trenger ikke vare tilfelle. Du trenger bare å legge til noen enkle endringer i livsstil din.
Vel, du kan bruke disse enkle teknikker for å spare strøm som vil redusere ditt elektrisk forbruk betydelig, og du sparer tusenvis av kroner årlig.

  1. Standby-modus: Mange av oss er vant til ideen om å holde elektronikken på, selv når vi ikke bruker dem. Noen av de vanligste eksemplene i dette scenariet er fjernsyn, bærbare datamaskiner, mikrobølgeovn, skriver osv. Vi tror ofte at når disse enhetene går i ventemodus, vil de ikke bruke strøm. Du kan bli overrasket over virkeligheten at disse enhetene fortsatt vil bidra til energiforbruk, med mindre de er riktig slått av.
  2. Kjøleskap: Kjøleskap er trolig den høyeste forbrukeren av elektrisitet. Å velge et ideelt sted for å plassere kjøleskapet er en effektiv måte å spare strøm på. Du er kanskje ikke klar over det faktum, men romtemperaturen spiller en viktig rolle for å opprettholde sin generelle funksjonalitet. Høyere romtemperatur vil kreve at den bruker mer strøm til jevn kjøring. I tillegg til dette, unngå hyppig åpning av kjøleskapsdøren.
  3. Slå av lys og vifter: Så enkelt som det høres ut, er det best å slå av lysene og viften før du forlater rommet. Lys representerer vanligvis rundt 14 prosent av den totale strømregningen som kan resultere i hundrevis av kroner årlig.
  4. Bytte halogenpærer med CFL og LED: CFL og LED-lys er kjent for å forbruke 80-90% mindre elektrisitet sammenlignet med de vanlige halogenpærene. De høres ut som et dyrt alternativ, men i det lange løp vil dette trinnet hjelpe deg med å spare hundrevis av kroner per år.
  5. Kjøpe persienner eller gardiner i lyse nyanser: Når du har erstattet persienner og gardiner med lyse nyanser, vil det enkelt eliminere behovet for å slå på lysene om dagen.
  6. Bytte ut eldre modeller av elektronikk: Energibesparende modeller er tilgjengelige for nesten alle typer husholdningselektronikk. Bytte til disse modellene kan redusere den totale strømregningen med 60 prosent.
  7. Bruk kaldt vann til å vaske: Ved å bruke kaldt vann til å vaske klærne sparer du ikke bare strømforbruket, men det er også godt for stoffet. Begrens bruk av varmt vann for dusjing.
  8. Installere bevegelsessensorer: Som nevnt ovenfor bidrar lys til rundt 14% til de totale strømregningene. Bruk av bevegelsessensorer i huset ditt vil sikre at du bare betaler for det du faktisk bruker. Disse sensorene slås automatisk av / på så snart noen kommer inn eller forlater rommet.Hvis du vellykket bruker teknikkene nevnt ovenfor, kan du sikkert redusere belastningen på lommeboken din.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *